Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 1 TL Salz
- 700 g Kartoffeln, festkochend, geschält, in Stücken (2 cm)
- 600 g Lauch längs halbiert, in Streifen (1 cm)
- 1 Waadtländer Saucisson
- 1 Saucisse aux choux (Kabiswurst)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 15 g Butter
- 1 EL Maisstärke (z. B. Maizena)
- 150 g Vollrahm
- 100 g Weisswein, trocken
- 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 4644 kJ / 1122 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 86.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli
30min
Basler Mehlsuppe
1h 10 min.
Älpler Magronen
45 min.
Käsewähe
50 min.
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min.
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 min.
Riz Casimir
45 min.
Älpler Magronen
45 min.
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35min
Rindsvoressen
1hod. 50min
Chügelipastetli
30min
Züri-Gschnätzlets
50 min.