Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan
- 500 g Fenchel geviertelt, Strunk entfernt
- 1 TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 4 Prisen Pfeffer, etwas mehr zum Abschmecken
- 50 g Olivenöl
-
30
g Zitronensaft, frisch gepresst
lub 30 g Obstessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1014 kJ / 242 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 728 mg
Alternatywne przepisy
Linsensalat mit Randen und Feta
30min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 min.
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10 min.
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce (TM6)
1h 15 min.
Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette
35min
Poulet-Curry-Salat (2 Portionen)
30min
Focaccia mit Cherrytomaten
2h
Kabis-Rüebli-Salat mit Feta
15 min
Fenchelsalat mit Parmesan
10 min.
Eier-Tatar
35min
Kartoffelstock nature
55 min.
Randen-Hummus
10 min.