Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g frischer Kren, geschält, in Scheiben (ca. 5 mm)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 750 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, in Stücken
- 35 g Zucker
- 100 g Apfelsaft
- 1 TL Salz, unjodiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 762 kJ / 183 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1 godz. 30 min
Kapern-Ei Aufstrich
25 min
Felchenfilets mit Apfelkren und Rote-Rüben-Salat
35 min
Semmelknödel
50 dk
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 godz. 40 min
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3 Std. 45 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Gelber Fisolensalat
40 min
Frittaten
30 min
Osterpinzen
2 Std. 50 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min