Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g frischer Kren, geschält, in Scheiben (ca. 5 mm)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 750 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, in Stücken
- 35 g Zucker
- 100 g Apfelsaft
- 1 TL Salz, unjodiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 762 kJ / 183 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Semmelknödel
50min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7 Std. 10 Min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10min
Marillenkuchen
1h 30min
Zwetschkenröster
1h 30min
Frittaten
30 min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Liptauer
15 min
Bröselknödel
40min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1h 30min