Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 1 - 1 ½ TL Salz
- 1 TL Kümmel, ganz
- ¼ TL Fenchelsamen, ganz
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 300 g Fisolen, frisch, in Stücken (2 cm)
- 3 Scheiben Schwarzbrot
- 1 EL Butterschmalz
- 125 g Sauerrahm
-
125
g Schlagobers
lub 125 g Sauerrahm - 3 EL Weizenmehl, universal
- 1 Spritzer Apfelessig
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ Bund Schnittlauch, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 889 kJ / 212 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 586 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 Min
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35 Min
Fisolengulasch
1h 10min
Wurstknödel
1h 20min
Bröselknödel
40 Min
Krautfleckerl
40 Min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 Min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
Eiernockerl
30 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Erdäpfelgulasch
1h 10min