Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft (siehe Tipp)
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g roter Paprika, in Stücken
- 450 g Weißkraut, Strunk entfernt, in Stücken (3 cm)
- 20 g Olivenöl
- ½ TL Kümmel, ganz
- 100 g Stangensellerie
- 300 g Erdäpfel, festkochend
- 600 g Wasser
- 400 g stückige Paradeiser, aus der Dose
- 1 - 1 ¾ TL Salz
- ¼ TL Paprikapulver, rosenscharf
- 4 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Fisolengulasch
1h 10min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 Min
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40 Min
Kürbis-Paprika-Kraut mit Erdäpfeln
45 Min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 Min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 Min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 Min
Pannonische Bohnensuppe
50 Min
Letscho
40 Min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 Min