![Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/826c2ef5-e95c-4f5d-a2fc-88611261b798/Derivates/640a094b-4bd0-40d9-bd15-a682c23a0468.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Speckwürfel
- 30 g Butterschmalz
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 EL Tomatenmark
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose, inkl. Saft
- 200 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 400 g Fisolen, frisch
- 2 Spritzer Essig
- 2 Prisen Zucker
- 2 - 4 Stück scharfe Debreziner, nach Geschmack
- 2 TL Bohnenkraut, getrocknet
-
4
Semmeln
lub 4 Scheiben Bauernbrot
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2629 kJ / 628 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1684 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40 min
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1 Std.
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Semmelknödel
50 Min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20 min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 Min
Liptauer
15min
Krautfleckerl
40 Min
Krautsuppe
55 min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min