Ritschert (XXL)

Ritschert (XXL)

4.6 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    160 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Suppengemüse in Stücken
    400 g
  • Karotten in Scheiben (3 mm)
    100 g
  • Selchfleisch in Würfeln (1 cm)
    700 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Würfeln (1 cm)
    500 g
  • Rollgerste
    200 g
  • Weißwein
    200 g
  • Wasser
    2000 g
  • Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
    4
    4 - 8 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Liebstöckel, getrocknet
    1 EL
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    4
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    8 Prisen
  • weiße Bohnen (Abtopfgewicht 500 g)
    2 Dosen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 349 kcal / 1466 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 2039 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...