![Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fa90dcb3-f233-4a58-819c-aaa6a804e7c4/Derivates/debdbfc6-efd8-4677-905b-a63ed8ee4a77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 75 g Speckwürfel
- 500 g Erdäpfel, geschält
- 600 g Kürbisfleisch
- 10 g Tomatenmark
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Kümmel, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 600 g Wasser
-
8
Frankfurter
lub 8 Debreziner - 1 Spritzer Essig
- 1 Prise Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1129 kJ / 270 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 godz.
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Fisolengulasch
1h 10min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 Min
Semmelknödel
50 min
Linsen mit Mangold und Speck
30 min.
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55min
Kürbisgulasch
45min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1h 25min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 min
Krautsuppe
55min