Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 75 g Speckwürfel
- 500 g Erdäpfel, geschält
- 600 g Kürbisfleisch
- 10 g Tomatenmark
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Kümmel, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 600 g Wasser
-
8
Frankfurter
lub 8 Debreziner - 1 Spritzer Essig
- 1 Prise Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1129 kJ / 270 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Rahmgemüse mit Wurstschüsserl
40min
Fisolengulasch
1sa 10 dk
Eiernockerl
30 min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1 godz.
Erdäpfelgulasch
1sa 10 dk
Kürbisgulasch
45min
Semmelknödel
50 min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 min
Krautfleckerl
40min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1 godz.
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1sa 10 dk