![Roast porchetta with fig macadamia stuffing Roast porchetta with fig macadamia stuffing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3cd676e7e5a7a72de4675a2a9d241fd6/Derivates/b0326d58df995d2bb8f33a1e6f8f3e2c33561cc6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prepare the cracking
- 2500 g boneless pork belly (see Tips)
- sea salt, to sprinkle
Prepare the stuffing
- 2 eschalots, cut into halves
- 20 g unsalted butter
- 100 g pancetta, diced
- 80 g raw macadamia nuts
- 100 g dried figs
- 150 g pork sausage, casing removed
- 1 tsp fresh rosemary leaves
- 1 tbsp fresh parsley leaves
Stuffing the pork
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- olive oil, to drizzle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7762 kJ / 1855.2 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 185 g
- Tłuszcz nasycony
- 65.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 346.8 mg
Alternatywne przepisy
Beef cheek Bourguignon
5 godz. 25 min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2 Std. 10 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4 Std. 25 Min
Whitebait fritters
35min
Braised Lamb Shanks
3h 35 min
Prawn and saffron arancini
25 Std.
Korean Bo ssam
29 godz. 20 min
Anne Tesconi's Chicken roulade all'Italiana
1 Std. 25 Min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2h
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7 godz. 10 min
Edna's lemon curd teacake
40 Min
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50min