![Salmone al vino con punte di asparagi e quinoa Salmone al vino con punte di asparagi e quinoa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6B0930A6-71C2-45B8-BF89-33AA5270C770/Derivates/076668F9-6656-40CE-9852-EAB5A9536783.jpg)
Wersje kompatybilne
Salmone al vino con punte di asparagi e quinoa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di acqua
- 150 g di vino rosso corposo (tipo Nero d'Avola)
- 1 cucchiaio di prezzemolo tritato
- 5 grani di pepe nero
- 1 cipolla in quarti (70 g)
- 200 g di quinoa bianca
- 500 g di filetti di salmone fresco, pulito e in tranci
- 500 g di asparagi puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone, asparagi e riso al Varoma
45min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25min
Brodetto di Porto Recanati
55min
Salmone e carciofi al Varoma
55min
Salmone con broccoli e grano saraceno
40min
Pennette ai legumi e tocchetti di pollo
55min
Branzino al vapore con cous cous erbe e limone
35min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Merluzzo agli aromi, con zucca e patate
35min
Merluzzo tataki al pesto
30min
Salmone glassato al curry con fagiolini (per 2 persone)
40min
Tranci di tonno in crema alla cipolla
40min