Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di burro + q.b.
- 110 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 3 tuorli
- 500 g di verdure miste, lesse avanzate (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1h 20min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min.
Cavolfiori gratinati
50 min.
Peperoni ripieni
1h 5 min.
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Zucchine ripiene
1h 10 min.
Gratin di patate
50 min.
Finocchi ripieni
1h
Torta di patate e mais
1hod. 50min
Polpette di carote
1h
Quiche di patate e cipolle
55 min.
Patate gratinate al Gorgonzola
40 min.