Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di zucchero
- 2 uova, a temperatura ambiente
- ½ limone, preferibilemtne biologico, la scorza grattugiata
- 80 g di burro morbido a pezzi
- ½ bustina di vanillina in polvere
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di liquore all'anice
- 400 - 450 g di farina tipo 00, antigrumi
- 40 g di mandorle tostate
- 20 g di pinoli
- 20 g di frutta mista candita a pezzetti
- 30 g di uva passa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2108 kJ / 504 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 88.4 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Cantucci
1h 50 min.
Crescia al formaggio
3 godz. 10 min
Ciambelline al vino rosso
1h
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Panpepato
25 godz. 40 min
Torta al testo
1h
Maritozzo romano
11h
Ciambellone veloce allo yogurt
40 min
Ciaramicola
1h
Pizza di pasqua dolce
3h
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 godz.
Ciambellone alla frutta secca
55 Min