Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 60 g di zucchero
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 200 g di farina tipo 00
- 25 g di fecola di patate
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Decorazione
- 6 - 8 ciliegie candite
- 1 - 2 cucchiai di granella di zucchero
-
50
g di cioccolato fondente
lub 50 g di cioccolato al latte - 1 - 2 cucchiai di codette colorate
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa di zucchero
10min
Biscotti alla panna
55min
Biscottini alle mele (di Erica Liverani)
1 Std. 30 Min
Biscotti di pasta frolla
1h 5min
Canestrelli
1 Std. 50 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Biscotti girelle
2h 45min
Torta bignè al cioccolato bianco
1 Std.
Trancetti all'albicocca
1h 10min
Pitte pie calabresi
1 Std. 30 Min
Biscotti scacchiera
1小时 20 分钟
Bignè al cioccolato
3 Std.