![Ciambelline al vino rosso passito Ciambelline al vino rosso passito](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/256976.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di zucchero
- 150 g di vino rosso passito (vedere consigli)
- 125 g di olio di oliva
- 15 g di lievito in polvere per dolci
- 1 ½ cucchiaino di semi di anice
- 1 pizzico di sale
- zucchero di canna q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella ciociara
3h
Torcolo di San Costanzo
5h 30min
Pizza di pasqua dolce
3h
Panpepato
25 Std. 40 Min
Maritozzo romano
11h
Castagnole
1 Std. 20 Min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Crescia al formaggio
3h 10min
Ciambellone alla frutta secca
55 Min
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 min
Ciambelline al vino rosso
1 Std.