Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 300 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 300 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 200 g di acqua
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- 250 g di frutti di bosco misti freschi
- 90 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 6782 kJ / 1621 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 157.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alla vaniglia
1h 30 min.
Chiffon cake alle fragole
1h 30 min.
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Chiffon cake cappuccino
1h 10 min.
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1h 30 min.
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23h
Chiffon cake
4h
Chiffon cake bicolore
1h 30 min.
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1h 30 min.
Crostata ricotta e confettura di visciole
1hod. 50min
Chiffon cake al limone
1h 30 min.
Chiffon cake al cioccolato
1h 10 min.