Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de poivron vert, coupé en lanières
- 1 c. à café de concentré de tomate
- 15 g d'huile d'olive
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ piment frais, épépiné
- 400 g de tomates, coupées en dés
- 4 c. à café de paprika doux, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g de filets de poulet, coupés en lanières
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de haricots rouges en conserve, égouttés
- 80 g de grains de maïs en conserve, égouttés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1461 kJ / 347 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
Alternatywne przepisy
Cassoulet express au chorizo
55 dk
Couscous du soleil
1sa
Curry de poulet express
30 dk
Poulet aux poivrons façon risotto
40 dk
Curry de poisson
45 Min
Poulet basquaise WW (ex- Weight Watchers®)
45 Min
Sauté de porc au curry
1sa
Mijoté de porc au paprika
40 dk
Riz de Louisiane à la saucisse fumée
1sa 10 dk
Couscous de poulet
40 dk
Lasagne façon chili
1sa 10 dk
Poulet sauce San Fernando
55 dk