Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de carottes, coupées en morceaux (2 cm)
- 200 g de courgettes, coupées en morceaux
- 200 g de restes de poulet cuit
- 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- 1 c. à soupe de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de pâtes sèches, type torsades 3 couleurs
- 100 g de crème fraîche
- 1 c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 50 g de gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1920 kJ / 456 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cubes de poulet et riz aux lentilles
50min
Menu express - Kefta de dinde, semoule aux raisins secs et carottes au miel
35min
Riz express aux légumes
25min
Gratin de macaronis au poulet
45min
Pâtes au thon
30min
Poulet-champignons (nouvelle recette)
30min
Farfalle aux couleurs italiennes
30min
Saumon-épinard
25min
Macaroni aux 5 légumes colorés
40min
Penne aux dés de potiron et de jambon cru
20min
Nouilles sauce verte et rose
20min
Risotto aux petits pois-carotte
45min