
Wersje kompatybilne
Torsades colorées aux petits légumes et poulet
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de carottes coupées en morceaux (2 cm)
- 200 g de courgettes coupées en morceaux
- 200 g de restes de poulet cuit
- 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- 1 c. à soupe de sel à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de pâtes sèches type torsades 3 couleurs
- 100 g de crème fraîche
- 1 c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 50 g de gruyère râpé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 456 kcal / 1920 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 52 g