Gratin de patate douce, poulet fumé

Gratin de patate douce, poulet fumé

4.1 211 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 400 g de filets de poulet fumé, coupés en morceaux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 600 g d'eau
  • 500 g de patates douces détaillées en dés (3 cm)
  • 40 g de beurre doux coupé en morceaux, et un peu pour les cocottes
  • ½ c. à café de coriandre en poudre
  • 1 c. à soupe de curry en poudre
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 3 c. à soupe de chapelure
  • 2 c. à soupe de noix de coco râpée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 449 kcal / 1879 kJ
Białko 29.5 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 36.8 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...