![Polpettone fagiolini e patate Polpettone fagiolini e patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ebaf0df4-06d6-49c3-b595-6c982a1b2be8/Derivates/ebd28b95-3399-48c1-b4fc-2cfd996e8821.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di funghi secchi a pezzi
- 500 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 500 g di patate, pelate e a dadini
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale - pangrattato q.b.
- 4 uova
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Tortino di fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Torta di riso salata
2 Std. 10 Min
Pandolce genovese
1 Std. 30 Min
Riso in torta verde
1 Std. 30 Min
Torta salata ai porri e cumino nero
1 Std. 20 Min
Quiche porri e prosciutto
1 Std. 45 Min
Insalata di panissa con carciofi
55 Min
Pansoti in salsa di noci
2 Std.
Torta pasqualina
2sa 5 dk
Panissa
45 Min
Brandacujun
45 Min
Focaccia al formaggio di Recco
1 Std. 15 Min