干燒蕃茄蝦
TM31 TM5 TM6

干燒蕃茄蝦

3.9 (8 ocen)

Składniki

  • 40 克 油
  • 200 克 草蝦, 去鬚腳、開背去腸泥
  • 20 克 蒜頭
  • 30 克 洋蔥, 切塊
  • 100 克 小蕃茄 ,切片
  • 1 大匙 蕃茄醬
  • 10 克 米酒
  • 5 克 烏醋
  • 5 克 白醋
  • 1 茶匙 糖 ,調味用
  • 10 克 蔥 ,切末

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1126 kJ / 269 kcal
Białko
22.97 g
Węglowodany
8.73 g
Tłuszcz
16.42 g
Błonnik
1.11 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy