Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 克 油
- 200 克 草蝦, 去鬚腳、開背去腸泥
- 20 克 蒜頭
- 30 克 洋蔥, 切塊
- 100 克 小蕃茄 ,切片
- 1 大匙 蕃茄醬
- 10 克 米酒
- 5 克 烏醋
- 5 克 白醋
- 1 茶匙 糖 ,調味用
- 10 克 蔥 ,切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1126 kJ / 269 kcal
- Białko
- 22.97 g
- Węglowodany
- 8.73 g
- Tłuszcz
- 16.42 g
- Błonnik
- 1.11 g