香芋肉粥

香芋肉粥

4.3 25 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

  • 35 克
  • 蝦米 泡軟,瀝乾
    25 克
  • 乾香菇 泡軟,切片
    20 克
  • 豬肉絲
    150 克
  • 芋頭 切塊(約2公分)
    250 克
  • 米酒
    10 克
  • 1 ½ 茶匙
  • 高湯
    800 克
  • 醬油
    15 克
  • 短梗米
    120 克
  • 油蔥酥
    10 克
  • 芹菜 切末
    30 克
  • 白胡椒粉
    1 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 25.2 g
Kalorie 2041.2 kJ / 488.3 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 67.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...