Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 新鮮辣椒 (任何種類) ,切段(3公分)
- 15 克 蒜頭
- 10 克 薑 ,切片
- 20 克 麻辣油
- 10 克 油
- 250 克 豬粗絞肉
- 30 克 辣豆瓣醬
- 20 克 水
- 200 克 油豆腐 ,對半切
- 200 克 茄子 ,切塊(3公分)
- 10 克 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1192.8 kJ / 285.4 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 1.8 g