Urządzenia i Akcesoria
Pikle z łodyg jarmużu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
1 słoik
Składniki
Marynata
-
1000 g wody
-
300 g octu spirytusowego 10%
-
100 g cukru
-
30 g soli
-
300 - 400 g jarmużu tylko łodygi, pokrojone na 3-4 cm kawałki
-
20 g cebuli pokrojonej w pióra
-
10 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w plastry
Pikle
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
½ łyżeczki kolendry, świeżej
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
10 ziaren pieprzu czarnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
11814.3 mg
Białko
17 g
Kalorie
2782 kJ /
664.9 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
15.4 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
141.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Miękki ser kozi w ziołach
18 godz.
Musztarda gruszkowa
30 min
Dressing z kozim serem
10 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 godz. 50 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Relish ogórkowy
1 godz. 30 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Hummus z dyni
1 godz.