
Urządzenia i Akcesoria
Pikle z łodyg jarmużu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
1 słoik
Składniki
Marynata
-
wody1000 g
-
octu spirytusowego 10%300 g
-
cukru100 g
-
soli30 g
-
jarmużu tylko łodygi, pokrojone na 3-4 cm kawałki300 - 400 g
-
cebuli pokrojonej w pióra20 g
-
papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w plastry10 g
Pikle
-
ząbki czosnku2
-
białej gorczycy1 łyżeczka
-
kolendry, świeżej½ łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego2
-
liście laurowe, suszone2
-
ziaren pieprzu czarnego10
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
664.9 kcal /
2782 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
141.7 g
Błonnik
15.4 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
11814.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Topinambur po prowansalsku
50 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Lutenica
1 godz. 50 min
Pikle
1 godz. 20 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Pikantny chutney marchewkowy
4 godz. 10 min