Pikle z łodyg jarmużu

Pikle z łodyg jarmużu

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
1 słoik

Składniki

Marynata
  • wody
    1000 g
  • octu spirytusowego 10%
    300 g
  • cukru
    100 g
  • soli
    30 g
  • jarmużu tylko łodygi, pokrojone na 3-4 cm kawałki
    300 - 400 g
  • cebuli pokrojonej w pióra
    20 g
  • papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w plastry
    10 g
Pikle
  • ząbki czosnku
    2
  • białej gorczycy
    1 łyżeczka
  • kolendry, świeżej
    ½ łyżeczki
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziaren pieprzu czarnego
    10

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 664.9 kcal / 2782 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 141.7 g
Błonnik 15.4 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 11814.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...