Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marynata
- 1000 g wody
- 300 g octu, spirytusowego 10%
- 100 g cukru
- 30 g soli
- 300 - 400 g jarmużu, tylko łodygi, pokrojone na 3-4 cm kawałki
- 20 g cebuli, pokrojonej w pióra
- 10 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w plastry
Pikle
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- ½ łyżeczki kolendry, świeżej
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2782 kJ / 664.9 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 141.7 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 11814.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Musztarda
36h 10min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 Min
Musztarda z gruszek
1h 20min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Ketchup
1 godz.
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Musztarda gruszkowa
30 Min
Topinambur po prowansalsku
50min
Grzyby z czosnkiem
20 Min
Pikle z ogórków z koperkiem
15min
Marynowane papryki
55 min
Pesto z jarmużu
25 Min