Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
- 4 łyżki wody
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 953 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1 godz. 30 min
Marynowany ser typu feta
170u.
Oliwa portugalska
10 Min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 Std. 25 Min
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Ser typu halloumi
29h
Miękki ser kozi w ziołach
18hod.
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Masło kurkowe
1 Std. 5 Min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h