Urządzenia i Akcesoria
Meksykański ser queso fresco
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
6 porcji
Składniki
-
2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
-
4 łyżki wody
-
10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11.4 g
Kalorie
953 kJ /
205.3 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Ser typu halloumi
29 godz.
Musztarda pomarańczowa
15 min
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2 godz.
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 godz. 45 min
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Krem pomarańczowy
35 min
Kimchi
49 godz. 40 min