Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
- 4 łyżki wody
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 953 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miękki ser kozi w ziołach
18 godz.
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Ser typu halloumi
29 godz.
Masło klarowane
15 min
Sos maltański
10 Min
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4 Std. 30 Min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Likier jajeczny z orzechami pekan
2h 20min
Pikantny chutney marchewkowy
4 godz. 10 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Winegret w stylu azjatyckim
10 Min
Chleb pszenny tostowy
3hod.