![Meksykański ser queso fresco Meksykański ser queso fresco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/748489F2-BA71-4C6D-BC62-37ABD5283289/Derivates/e000ca22-438a-4ac4-9942-f3ff9d53fe0e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
- 4 łyżki wody
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 953 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marynowany ser typu feta
170 Std.
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 Min
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
35 Min
Musztarda
36 Std. 10 Min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 Min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 Min
Syrop cytrynowo-ziołowy
55min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1 Std.
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 Min
Limoncello
192 godz. 30 min
Majonez
5 Min