Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
- 4 łyżki wody
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 953 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Domowa ricotta
1 Std. 15 Min
Twaróg śmietankowy
3h
Ser typu halloumi
29 godz.
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 Min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 Min
Syrop z fiołków
2 Std. 30 Min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 Min
Paneer
4 Std. 5 Min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 Min
Kołduny litewskie
1 Std. 50 Min