Urządzenia i Akcesoria
Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
15 kromek
Składniki
-
100 g orkiszu
-
400 g białej mąki orkiszowej plus dodatkowa ilość do posypania blatu
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki soli
-
2 łyżki oleju
-
270 g wody letniej
-
100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm kostkę
-
1 - 2 łyżeczki czosnku, granulowanego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
8 g
Kalorie
745 kJ /
178 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza bianco ze szpinakiem
1h 10min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Mini tarty z porem
1h
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1h 10min
Placek z cukinią
1h 25min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50min
Otrębowe bułki z oregano
1h 30min
Paluszki serowo-szynkowe
1h 15min
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
1h 5min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1h 50min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30min
Chleb z kaszą gryczaną
2h 20min