Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą

Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą

4.5 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
15 kromek

Składniki

  • 100 g orkiszu
  • 400 g białej mąki orkiszowej plus dodatkowa ilość do posypania blatu
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju
  • 270 g wody letniej
  • 100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 1 - 2 łyżeczki czosnku, granulowanego

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 178 kcal / 745 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...