Urządzenia i Akcesoria
Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
15 kromek
Składniki
-
100 g orkiszu
-
400 g białej mąki orkiszowej plus dodatkowa ilość do posypania blatu
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki soli
-
2 łyżki oleju
-
270 g wody letniej
-
100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm kostkę
-
1 - 2 łyżeczki czosnku, granulowanego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
8 g
Kalorie
745 kJ /
178 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 godz. 45 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 godz. 30 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1 godz. 20 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Cebulaki
1 godz. 5 min