
Urządzenia i Akcesoria
Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
15 kromek
Składniki
-
100 g orkiszu
-
400 g białej mąki orkiszowej plus dodatkowa ilość do posypania blatu
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki soli
-
2 łyżki oleju
-
270 g wody letniej
-
100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1 cm kostkę
-
1 - 2 łyżeczki czosnku, granulowanego
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
178 kcal /
745 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska