Wersje kompatybilne
Ensalada de cítricos con vinagreta de achiote
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinagreta de achiote
- 30 g de agua
- ¼ cucharadita de orégano
- 50 g de achiote en pasta
- 15 g de mostaza
- 15 g de vinagre de manzana
- ½ chile habanero (opcjonalnie)
- 40 g de yogur natural
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de jugo de naranja
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 1 cucharadita de sal
Ensalada
- 12 hojas de lechuga orejona
- 12 de lechuga francesa
- 70 g de verdolagas, sin tallo
- 250 g de naranjas, en supremas
- 250 g de toronjas, en supremas
- 250 g de mandarinas, en supremas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 811 kJ / 193 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Aderezo de ajo japonés
10min
Pasta de jitomate y chorizo
25min
Brochetas de pollo y piña
35min
Ensalada de surimi y arroz
40min
Salpicón de res
40min
Pescado a la veracruzana
30min
Salsa de jitomate
40min
Aderezo de naranja y curry
10min
Frijoles charros
25min
Ensalada de surimi
10min
Salsa verde
10min
Chiles en nogada
1h