Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)

Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)

4.7 271 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 Gesamtrezept

Składniki

  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    15 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Reiswein (Mirin) (Reiswein)
    50 g
  • Geflügelfond
    200 g
  • Sojasauce
    100 g
  • brauner Zucker
    150 g
  • Speisestärke (5 g)
    1 TL
  • Wasser
    30 g
    30 g Reiswein (Mirin)

Wartości odżywcze na 1 Gesamtrezept

Kalorie 840 kcal / 3517 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 187 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...