Urządzenia i Akcesoria
Tikka-Paste
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
800 g
Składniki
-
Korianderkörner40 g
-
Kreuzkümmelsamen40 g
-
rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri), nach Geschmack5 - 6
-
rosa Pfefferkörner1 TL
-
Koriander frisch, Blätter und Stängel50 g
-
Knoblauchzehen100 g
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)100 g
-
Pflanzenöl und etwas mehr zum Aufbewahren220 g
-
Wasser100 g
-
Zitronensaft100 g
-
Salz30 g
-
Röstzwiebeln50 g
-
Tomatenmark140 g
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Chilipulver1 TL
-
Garam Masala (siehe Tipp)1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
5 g
Kalorie
1527 kJ /
365 kcal
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Koriander-Naan
1 Std. 15 Min
Butter Chicken
50 Min
Chicken Tikka Masala
45 Min
Paneer
5 Std. 30 Min
Curry Madras (Gewürzmischung)
5 Min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10 Min
Ghee
20 Min
Paneer
6 Std. 30 Min
Chicken Tikka
3 Std. 30 Min
Naan-Brote mit Zwiebeln und Kreuzkümmel
1 Std. 30 Min
Chicken Saag
50 Min
Paneer Makhani
1 Std.