
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 120 g de farine de blé
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 300 g de lait demi-écrémé
- 40 g de beurre dont 20 g en morceaux
Le beurre Suzette
- 1 orange zeste et jus
- le zeste d'un citron jaune
- 50 g de sucre en poudre
- 40 g de Grand Marnier®
- 100 g de beurre doux coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 370.5 kcal / 1550.1 kJ
- Białko
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Sód
- 54.6 mg