Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 200 g de biscuits sablés au beurre, type sablés bretons, en morceaux
- 75 g de beurre mou, en morceaux
La garniture
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
250
g de fromage blanc nature
lub 250 g de ricotta - 4 gouttes de colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
Le coulis de fraises
- 200 g de fraises fraîches, équeutées et coupées en deux
- 50 g de sucre en poudre
- 2 feuilles de menthe fraîche (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2311 kJ / 554 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake à la framboise
3h 30min
Tarte meringuée au citron
1 godz. 10 min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15min
Crème fouettée
10min
Génoise
1 Std. 50 Min
Crème brûlée
2h 40min
Coulis de fruits
10min
Mousse aux fruits rouges
5h
Minicheesecakes au chocolat blanc
4h 45min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 min
Tiramisu
5h 20min
Crumble aux pommes
45 min