![Involtini di cotica al sugo Involtini di cotica al sugo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32FD7C1A-7C3A-4F43-8C79-3583878BB4BA/Derivates/DFBA9C52-E813-4F95-9735-5CB9A04098B3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Involtini
- 4 pezzi di cotenna di maiale, pulita (9x16 cm circa)
- 4 pizzichi di sale
- 16 pinoli
- 24 pezzi di uvetta sultanina
- 20 g di pecorino grattugiato
- 1 spicchio di aglio, senza anima e in quarti
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 4 pizzichi di peperoncino piccante in polvere (opcjonalnie)
Sugo
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di passata di pomodoro
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaini rasi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3949 kJ / 944 kcal
- Białko
- 97.3 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 58.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alla cacciatora
50 Min
Trippa in rosso con patate
1 Std. 30 Min
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Polpette di pane con brodo di pollo
1 Std. 5 Min
Fileja al ragù
3 Std.
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4 Std.
Salsiccia al primitivo
50 Min
Ziti con ragù alla napoletana
1 Std. 30 Min
Cavatelli ai frutti di mare
1h
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 Std. 20 Min
Involtini al pomodoro
55 min