Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 85 g butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g water, ice cold
Filling
-
100
g Gruyère cheese, cut in pieces
lub 100 g Cheddar cheese, cut in pieces - 300 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- 400 g beef mince
- ¼ tsp ground black pepper
White Sauce
- 40 g plain flour
- 40 g unsalted butter, diced
- 400 g milk
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2339 kJ / 559 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
Alternatywne przepisy
Tomato Basil Chicken Quiche
1 Std.
Chicken breasts pizzaiola
55min
Stroganoff Strudel
1h 40min
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
1 Std.
Bacon Roly-polies
1 Std.
Mozzarella Stuffed Flatbread
45min
Cheeseburger Quiche
50min
Bacon and Sweetcorn Quiche
1h 40min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1 Std.
Huli Huli Chicken with Macaroni Salad
1h 20min
Bacon Cheeseburger Garbage Bread
2 godz. 45 min
Chicken and Spinach Lasagne
1 Std. 15 Min