![Butterscotch Delight Butterscotch Delight](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57e7209a9995cc8b479b9ae39d29bc68/Derivates/b93e6bf03cf3b5fa60f020ab72b70199df1a1844.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Butterscotch Custard
- 45 g unsalted butter, diced
- 100 g soft dark brown sugar
- 100 g whipping cream
- 1 tsp vanilla extract
- 400 g milk
- 40 g cornflour
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 1 pinch salt
- water, for soaking
- 1 gelatine leaf
Butterscotch Delight
- 240 g whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 84 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dauphinoise Potatoes
50 Min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h
White Chocolate Mini Cheesecakes
4h 40min
Béchamel Sauce
15 min
Assorted Chocolate Truffles
2 Std. 50 Min
White Chocolate and Champagne Possets with Shortbread Stars
2 Std. 5 Min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1h
Classic trifle
4h
Orange Caramel Choux Puffs
1 Std. 20 Min
Katsu Pork with Slaw, Potatoes and Wasabi and Dill Dressing
50 Min
Cherry Crumble Cake
1h 45min
Salted Chocolate Caramel Fudge
2 Std. 40 Min