Baked Camembert with Mandarin Jam and Herb Crackers
TM6 TM5

Baked Camembert with Mandarin Jam and Herb Crackers

4.8 (21 ocen)

Składniki

Mandarin Jam

  • 200 g mandarins, peeled, pith and pips removed, segmented
  • 200 g caster sugar
  • 100 g water

Walnuts

  • 50 g walnut halves
  • 10 g caster sugar
  • 10 g unsalted butter

Herb Crackers

  • 150 g plain flour
  • 80 g water
  • 20 g olive oil, plus extra for brushing
  • 1 tsp dried rosemary
  • 1 tsp fine sea salt
  • 2 - 3 pinches coarse sea salt, for sprinkling

Serving

  • 250 g Camembert, whole
    lub Brie cheese, whole

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1991 kJ / 475 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
57 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
602 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy