Baked Camembert with Mandarin Jam and Herb Crackers

Baked Camembert with Mandarin Jam and Herb Crackers

4.8 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Mandarin Jam
  • mandarins peeled, pith and pips removed, segmented
    200 g
  • caster sugar
    200 g
  • water
    100 g
Walnuts
  • walnut halves
    50 g
  • caster sugar
    10 g
  • unsalted butter
    10 g
Herb Crackers
  • plain flour
    150 g
  • water
    80 g
  • olive oil plus extra for brushing
    20 g
  • dried rosemary
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • coarse sea salt for sprinkling
    2 - 3 pinches
Serving
  • Camembert whole
    250 g
    Brie cheese, whole

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 475 kcal / 1991 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 57 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 602 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...