Kartoffelkuchen (Kartoffelwatz)
TM6 TM5 TM31

Kartoffelkuchen (Kartoffelwatz)

3.8 ( 19 ocen )

Składniki

  • 1500 g Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
  • 3 Zwiebeln halbiert
  • Butter zum Einfetten
  • 15 - 20 Scheiben Schinkenspeck, luftgetrocknet oder geräuchert (ca. 170-200 g)
  • 25 g Haferflocken fein
  • 20 g Speisestärke
  • 6 Eier
  • 2 TL Salz
  • ¾ TL Pfeffer
  • ¼ TL Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
145 kcal / 605 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy