Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelkuchen (Kartoffelwatz)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
15 Scheiben
Składniki
-
Kartoffeln, mehligkochend in Stücken1500 g
-
Zwiebeln halbiert3
-
Butter zum Einfetten
-
Schinkenspeck, luftgetrocknet oder geräuchert (ca. 170-200 g)15 - 20 Scheiben
-
Haferflocken fein25 g
-
Speisestärke20 g
-
Eier6
-
Salz2 TL
-
Pfeffer¾ TL
-
Muskat¼ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7 g
Kalorie
605 kJ /
145 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 2/2015
22 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Reibekuchen
45 min
Pfeffer-Brötchen
1 godz. 20 min
Apfelpfannkuchen
30 min
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
45 min
Norddeutsche Pfannkuchen
45 min
Karamellpudding
3 godz.
Speck-Pfannkuchen mit Salat
1 godz.
Landjäger-Pfannkuchen
40 min
Bauernpfannkuchen
30 min
Rheinischer Döppekuchen
1 godz. 50 min
Apfelpfannkuchen vom Blech
50 min
Döppekooche
1 godz. 30 min