Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 3 Zwiebeln, halbiert
- Butter zum Einfetten
- 15 - 20 Scheiben Schinkenspeck, luftgetrocknet oder geräuchert (ca. 170-200 g)
- 25 g Haferflocken, fein
- 20 g Speisestärke
- 6 Eier
- 2 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 605 kJ / 145 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding Oma Erna
2h 30min
Mohnbuchteln mit Rotwein-Schoko-Sabayon
2h 35min
Pizza mit Kamut und Mettwurst
2 Std.
Sattmacher-Pizza
1h
Landjäger-Pfannkuchen
40min
Sauerkraut-Blechkuchen
1h 10min
Ale Brötchen
1h 40min
Speck-Pfannkuchen mit Salat
1h
Geflügelfrikadellen mit Mandelsauce
1h 40min
Kartoffel-Sauerkraut-Auflauf
1h 20min
Rheinischer Döppekuchen
1h 50min
Badische Kartoffelsuppe
45min