![Kartoffelkuchen (Kartoffelwatz) Kartoffelkuchen (Kartoffelwatz)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0526788F-B488-4774-8985-AC4FE4A1426D/Derivates/387FC2C0-BB1C-4447-9A05-2462142DDFCC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 3 Zwiebeln, halbiert
- Butter zum Einfetten
- 15 - 20 Scheiben Schinkenspeck, luftgetrocknet oder geräuchert (ca. 170-200 g)
- 25 g Haferflocken, fein
- 20 g Speisestärke
- 6 Eier
- 2 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 605 kJ / 145 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jesunder Poschweck
3 Std. 30 Min
Apfel-Nuss-Torte
4h 30min
Sattmacher-Pizza
1 godz.
Focaccia mit Brokkoli
2 godz. 15 min
Porreebällchen
1 godz.
Pfannkuchen mit Erbsen
30 min.
Pizza mit Kartoffeln
1 godz. 30 min
Käse-Knusperstangen
1 godz.
Käse-Sesam-Ecken
2h
Pfannkuchenröllchen mit Kräuter-Frischkäse-Creme
2hod. 30min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1u. 45min
Butterkuchen mit Hefe
1 Std. 35 Min