Urządzenia i Akcesoria
Brauner Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
100 Stück
Składniki
-
Mandeln geschält130 g
-
Butter weich, in Stücken120 g
-
Zucker120 g
-
Zuckerrübensirup120 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Pottasche in 1 EL Wasser aufgelöst1 TL
-
Speisestärke80 g
-
Ei1
-
Pfefferkuchengewürz1 TL
-
Orangeat60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
163 kJ /
39 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Weihnachts-Klassiker
35 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Orangenplätzchen
2 godz. 10 min
Heidesand
1 godz. 45 min
Kokosmakronen
50 min
Heidesand
2 godz. 50 min
Pfeffernüsse mit Guss
4 godz. 30 min
Pfeffernüsse
1 godz.
Karamell-Anis-Plätzchen
1 godz.
Biberle
1 godz.
Würzige Printen
1 godz.
Christstollen, klassisch
4 godz.
Haselnuss-Baiser-Taler
40 min
Christstollen
12 godz.