Urządzenia i Akcesoria
Brauner Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
100 Stück
Składniki
-
Mandeln geschält130 g
-
Butter weich, in Stücken120 g
-
Zucker120 g
-
Zuckerrübensirup120 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Pottasche in 1 EL Wasser aufgelöst1 TL
-
Speisestärke80 g
-
Ei1
-
Pfefferkuchengewürz1 TL
-
Orangeat60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
163 kJ /
39 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Weihnachts-Klassiker
35 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Heidesand
1 godz. 45 min
Frankfurter Bethmännchen
40 min
Heidesand
2 godz. 50 min
Pfeffernüsse mit Guss
4 godz. 30 min
Bethmännchen
9 godz. 30 min
Pfefferkuchen
1 godz.
Gewürzspekulatius
1 godz. 40 min
Würzige Printen
1 godz.
Brownie-Taler
1 godz. 35 min
Mohnstollen
26 godz.
Stollenhappen
50 min
Mandelkekse
2 godz.