Gemüsepizza mit Ei

Gemüsepizza mit Ei

3.1 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl
    350 g
  • Wasser lauwarm
    200 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Olivenöl
    25 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Möhren in Scheiben
    500 g
  • Brokkoli in kleinen Röschen
    500 g
  • Sahne
    200 g
  • Blauschimmelkäse (z.B. Gorgonzola), weich, in Stücken
    300 g
  • Tomatenmark
    70 g
  • hart gekochte Eier geachtelt oder in Scheiben
    8

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1052 kcal / 4410 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 16.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...