Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Karamell-Hartbonbons (z.B. Werthers Echte)
- 500 g Milch
- 2 Eigelb
- 40 g Speisestärke
- 2 - 3 Msp. Kardamom, gemahlen
- 4 TL Zucker
- 100 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 75 g Naturjoghurt
- 250 g Rhabarberkompott, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1959 kJ / 468 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladenpudding
10min
Quark-Öl-Grundteig
5 Min
Vanillepudding
25min
Honigmousse
3h 45min
Pudding Oma Erna
2 godz. 30 min
Erdbeercurd
30min
Birnencreme
3h 30min
Schokoladencreme
1h 15min
Grießpudding
15min
Welfencreme (Welfenspeise)
2 godz. 30 min
Bayerische Creme
8 Std.
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15min