Urządzenia i Akcesoria
Karamellpudding
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Karamell-Hartbonbons (z.B. Werthers Echte)150 g
-
Milch500 g
-
Eigelb2
-
Speisestärke40 g
-
Kardamom, gemahlen2 - 3 Msp.
-
Zucker4 TL
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt100 g
-
Naturjoghurt75 g
-
Rhabarberkompott selbst gemacht (siehe Tipp)250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1959 kJ /
468 kcal
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2017
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Waldmeister-Panna-Cotta
5 godz. 15 min
Marzipan-Pudding
2 godz. 20 min
Vanillepudding
25 min
Schokoladencreme
1 godz. 15 min
Schokoladenpudding
10 min
Götterspeise mit Obst
6 godz.
Johannisbeermousse
2 godz. 25 min
Dunkle Schokoladensauce
5 min
Schaumkuss-Milchreis mit Whiskey-Sahne-Likör
1 godz.
Maronen-Nougat-Milch
15 min
Quarkmousse mit weißer Schokolade
1 godz. 10 min
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1 godz. 20 min