![Carrot, Apple and Ginger Soup Carrot, Apple and Ginger Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8D48FF31-AF6E-4D2D-80BC-873F62106D91/Derivates/D842C6B6-9C9D-45B8-BC60-43DAE58B39C9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g dessert apples, peeled, cored, quartered
- 850 g water
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 110 g onions, quartered
- 55 g unsalted butter, diced
- 150 g celery stalks, cut in pieces (approx. 2 stalks)
- 400 g carrots, cut in pieces (approx. 4 carrots)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 400 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp freshly ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Broccoli and stilton soup
30min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Carrot and Coriander Soup
25min
Carrot and Coriander Soup
25min
Creamy Courgette Soup
25min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 мин.
Celeriac and Apple Soup
55 Min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25min
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Curried Parsnip Soup
30min