Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g chicken breasts, skinless, cut in pieces (2 cm)
- 20 g fresh parsley
- 30 g soy sauce
- 70 g olive oil
- 1 garlic clove
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g onions, quartered
- 150 g red peppers, cut in pieces
-
900
g chicken stock
lub liquid vegetable stock - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
-
200
g long grain rice, rinsed
lub basmati rice, rinsed - 100 g broccoli florets, cut in pieces (2-3 cm)
- 100 g carrots, peeled, sliced (2 mm)
- 30 g cornflour
- 40 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2248 kJ / 537 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
Alternatywne przepisy
Beef with Mushrooms
30 min
Tomato and Basil Chicken Stew
35 min
Chicken Curry with Spinach
1 Std. 5 Min
Chicken and Chickpea Tagine
1h 20min
Chicken Tagine
25 Min
Honeyed Chicken
25 Min
Quick Thai chicken curry
40 min
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
1h 10min
Honey Lime Chicken with Mango Chutney
1h 15min
Chicken and Warm Potato Salad
55min
Tomato basil chicken stew
35 min
Peking Chicken
45min