Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)

Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)

3.4 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
16 portions

Składniki

  • oil for greasing
  • grated fresh coconut
    100 g
  • salt
    1 tsp
  • water
    2250 g
  • palm sugar (gula Melaka) chopped in chunks (2 cm)
    150 g
  • dark brown sugar
    110 g
  • pandan leaves tied into knots
    3
  • rice flour
    180 g
  • tapioca starch
    80 g
  • alkaline water
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 141 kcal / 590 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...