Urządzenia i Akcesoria
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
16 portions
Składniki
-
oil for greasing
-
grated fresh coconut100 g
-
salt1 tsp
-
water2250 g
-
palm sugar (gula Melaka) chopped in chunks (2 cm)150 g
-
dark brown sugar110 g
-
pandan leaves tied into knots3
-
rice flour180 g
-
tapioca starch80 g
-
alkaline water1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1 g
Kalorie
590 kJ /
141 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crispy Ikan Bilis
40 min
Sambal Belacan
10 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 min
Nasi Lemak
45 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.