Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g low protein flour (cake flour)
- 2 tsp baking soda
-
100
g gula Melaka, shaved
lub 100 g gula apong - 40 g caster sugar
- 1480 g water
- 170 g hot water
- 50 g butter, plus extra for greasing
- 4 eggs, A-sized
- 100 g condensed milk
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 795 kJ / 190 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 325 mg
Alternatywne przepisy
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 Std. 40 Min
Ondeh-Ondeh Cupcakes
1h 15min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Dried Shrimp Sambal
55min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1h 50 min.
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min