Urządzenia i Akcesoria
Chilli Stuffed Fish
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
dried chillies deseeded20 g
-
fresh red chillies deseeded70 g
-
bird's eye chillies (chilli padi) (opcjonalnie)5
-
shallots100 g
-
garlic cloves20 g
-
fresh lemongrass white part only2 stalks
-
onions cut in pieces80 g
-
shrimp paste (belacan)10 g
-
torch lilies (bunga kantan) buds only, cut in halves2
-
fresh galangal10 g
-
10 g ground turmericfresh turmeric10 g
-
fresh ginger20 g
-
oil50 g
-
salt plus extra for rubbing2 tsp
-
sugar1 tsp
-
kaffir lime leaves shredded5
-
hardtail scads (ikan cencaru) slit on back along both sides of spine6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
49 g
Kalorie
1682 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Spicy Asian
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Char Kway Teow
15 Min
Crispy Ikan Bilis
40 Min
Masala Squid
25 Min
Sambal Belacan
10 Min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 Min
Nyonya Steamed Fish
45 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Nasi Lemak
45 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Tom Yum Goong
30 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min