
Urządzenia i Akcesoria
Chilli Stuffed Fish
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
dried chillies deseeded20 g
-
fresh red chillies deseeded70 g
-
bird's eye chillies (chilli padi) (opcjonalnie)5
-
shallots100 g
-
garlic cloves20 g
-
fresh lemongrass white part only2 stalks
-
onions cut in pieces80 g
-
shrimp paste (belacan)10 g
-
torch lilies (bunga kantan) buds only, cut in halves2
-
fresh galangal10 g
-
fresh turmeric10 g
-
fresh ginger20 g
-
oil50 g
-
salt plus extra for rubbing2 tsp
-
sugar1 tsp
-
kaffir lime leaves shredded5
-
hardtail scads (ikan cencaru) slit on back along both sides of spine6
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
402 kcal /
1682 kJ
Białko
49 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Spicy Asian
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy