Urządzenia i Akcesoria
Pengat Pisang (Banana Coconut Dessert)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
12 portions
Składniki
-
water400 g
-
small sago rinsed100 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
banana (piasang tanduk), cut in 1-2 cm slices (see tips)400 g
-
coconut milk400 g
-
palm sugar150 g
-
salt adjust to taste½ tsp
-
coconut cream200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
113 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
1017.7 kJ /
243.2 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
38.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Daging Merah
35 min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 min
Kek Batik Indulgence
24 godz. 45 min
Cheesekut
24 godz. 10 min
Ultimate Ice Blended Bandung
10 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Cereal Prawns
30 min
Kek Tapak Kuda (Horseshoe Cake)
1 godz.
Bubur Lambuk Terengganu
50 min
Rosalinda Tart (Fancy Pineapple Tart)
1 godz. 30 min