![Rindssuppe Rindssuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/225FC96D-1FFD-489A-91DC-CF03BE28C697/Derivates/B1B1F29A-0502-4682-B34D-6BBB9F905EB8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Schalotten, halbiert
- 1 TL Zucker
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Suppengemüse, in Stücken
- 200 g Faschiertes (vom Rind)
- 1000 g Wasser
- 3 Eiklar
-
2
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 3 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ TL Salz
- 4 schwarze Pfefferkörner
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)
1h 30min
Schweinerippchen mit Barbecue-Sauce
35min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1sa
Frittatenrouladen
40min
Gekochtes Rindfleisch mit Braterdäpfeln und Wurzelgemüse
1sa 15 dk
Steaks mit Würzbutter, Erdäpfelrösti und Zwiebeln
1h 30min
Rindergulasch mit Semmelknödeln
1h 30min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min
Geschnetzeltes vom Schwein
40min
Gefüllter Schweinsbraten vom Grill mit Krautsalat
3h
Rindsrouladen
1h 30min
Erdäpfelknödel
1 Std. 10 Min