![Frittatenrouladen Frittatenrouladen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3421C781-ADA3-464B-A85F-B111450FFF5A/Derivates/88ED35E8-9A70-4766-B9A8-C66FD84768E5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palatschinkenteig
- 90 g Milch
- 50 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 2 Prisen Salz
Fülle für Frittatenrouladen
- 50 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
- 100 g Faschiertes (vom Rind)
- 1 Ei (Größe M)
- ¼ TL Salz
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Majoran, getrocknet
Frittatenzubereitung
- 1 - 2 EL Sonnenblumenöl, zum Backen
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 998 kJ / 238 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 575 mg
Alternatywne przepisy
Butternockerl
40min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Spätzlesuppe
3 godz.
Palatschinken mit Schoko-Mandel-Fülle
35 Min
Eierschöberl
1 Std.
Schinken-Käse-Rauten
35 Min
Rindssuppe
2 Std.
Schinkenrollen mit französischem Salat
1j 40 menit
Grießnockerl
30min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Serviettenknödel
1h 10min
Nockerl / Spätzle
20min