Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palatschinkenteig
- 90 g Milch
- 50 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 2 Prisen Salz
Fülle für Frittatenrouladen
- 50 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
- 100 g Faschiertes (vom Rind)
- 1 Ei (Größe M)
- ¼ TL Salz
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Majoran, getrocknet
Frittatenzubereitung
- 1 - 2 EL Sonnenblumenöl, zum Backen
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 998 kJ / 238 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 575 mg
Alternatywne przepisy
Fleischstrudel für Suppe
40min
Schinken-Käse-Rauten
35 min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Gefüllte Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1h 45min
Grießnockerl
30 min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Spätzlesuppe
3 Std.
Grammelknödel
1h 30min
Butternockerl
40min
Bröselknödel
40min
Palatschinken mit Schoko-Mandel-Fülle
35 min
Nockerl / Spätzle
20 min