Urządzenia i Akcesoria
Frittatenrouladen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
Palatschinkenteig
-
Milch90 g
-
Weizenmehl, glatt50 g
-
Ei (Größe M)1
-
Salz2 Prisen
Fülle für Frittatenrouladen
-
Zwiebeln geviertelt50 g
-
Knoblauchzehe1
-
Butter20 g
-
Faschiertes (vom Rind)100 g
-
Ei (Größe M)1
-
Salz¼ TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen4 Prisen
-
Majoran, getrocknet1 TL
Frittatenzubereitung
-
Sonnenblumenöl zum Backen1 - 2 EL
-
Wasser500 g
-
Salz½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
575 mg
Białko
9 g
Kalorie
998 kJ /
238 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießnockerl
30 min
Schöberl
20 min
Kärntner Kletzennudeln
27 godz. 50 min
Powidltascherl
1 godz. 10 min
Rindssuppe
2 godz.
Butternockerl
40 min
Eierschöberl
1 godz.
Kärntner Kasnudeln
1 godz. 45 min
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Serviettenknödel
1 godz. 10 min