Fleischstrudel

Fleischstrudel

3.9 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

Strudelteig
  • Weizenmehl, glatt
    300 g
  • Butter kalt, in Stücken
    150 g
  • Zucker
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Ei
    1
  • Milch
    50 g
Fleischfülle und Fertigstellung
  • Zwiebeln halbiert
    250 g
  • Paprika in Stücken
    100 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Ei
    1
  • Milch
    3 EL
  • Essiggurkerl halbiert
    20 g
  • Fleisch, gegart in Stücken (siehe Tipp)
    400 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Majoran, getrocknet
    2 TL
  • Kümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    1 Msp.
  • Weizenmehl, glatt zum Bemehlen
  • Sesam zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 627 kcal / 2622 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...