Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Orange Mousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
dark chocolate minimum 60% cocoa solids, callets or pieces200 g
-
double cream200 g
-
orange liqueur (e.g. Cointreau or Grand Marnier)1 Tbsp
-
large eggs separated4
-
sugar50 g
-
orange thin peelings, for serving1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.8 g
Kalorie
1840 kJ /
440 kcal
Tłuszcz
34.8 g
Węglowodany
23.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 godz.
Pimm's Jelly with Cucumber Sorbet
4 godz. 25 min
Brown Bread Ice Cream with Raspberries
10 godz. 40 min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25 min
Berry Christmas Pavlova Wreath
3 godz. 30 min
Peach Melba
35 min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4 godz. 10 min
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 min
Brandy Butter
10 min