Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dark chocolate, minimum 60% cocoa solids, callets or pieces
- 200 g double cream
- 1 Tbsp orange liqueur (e.g. Cointreau or Grand Marnier)
- 4 large eggs, separated
- 50 g sugar
- 1 orange, thin peelings, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1840 kJ / 440 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10min
Béarnaise Sauce
20 min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50min
Amaretti Crème Brulée
4h 30 min
Roasted Red Pepper Shots
30min
Chocolate mousse
3h 20min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Piped Raspberry Mousse
1h
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4 Std. 40 Min
Lavender Shortbread
1h
Lemon Posset
2u. 40min