Urządzenia i Akcesoria
Pear and Blueberry Crumble
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
Crumble Topping
-
wholemeal flour70 g
-
plain flour120 g
-
light brown sugar100 g
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing80 g
-
baking powder1 tsp
-
oat flakes50 g
-
flaked almonds50 g
Pear Filling
-
orange thin peelings of skin and juice (approx. 50 g)1
-
light brown sugar30 g
-
ripe pears cored, quartered600 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
fresh blueberries150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.1 g
Kalorie
1955 kJ /
467 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
70.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhubarb Fool
1 godz. 10 min
Stewed Rhubarb with Orange
10 min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Bread Sauce
1 godz. 25 min
Gooseberry Curd
1 godz.
Rhubarb Crumble
55 min
Peach and Plum Fruit Cobbler
1 godz.
Pear Crumble with Coconut and Hazelnuts
50 min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1 godz.
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Apple Crumble with Vanilla Cashew Ice Cream
1 godz.