Tempura-Gambas auf Mango-Salat mit Chili-Mayonnaise

Tempura-Gambas auf Mango-Salat mit Chili-Mayonnaise

4.2 50 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Tempurateig
  • Mehl
    60 g
  • Speisestärke
    60 g
  • Eigelb
    1
  • Wasser
    140 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Backpulver
    1 TL
Mango-Salat
  • Mangos, reif in mundgerechten Stücken
    2
  • Salatherzen in Streifen
    2
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    150 g
  • Crème fraîche
    100 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    50 g
  • Zucker
    50 g
  • Salz
    2 Prisen
Garnelen mit Chili-Mayonnaise
  • Frittieröl
    1000 g
  • Garnelen, roh, groß, geschält (à ca. 30 g ohne Kopf und Schale), entdarmt
    12
  • Salz
  • Mayonnaise bevorzugt asisatische Mayonnaise aus dem Asia-Shop
    200 g
  • Chilisauce
    75 g
  • Sesamöl, geröstet
    75 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1166 kcal / 4882 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 94 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...